Safari-sprookjes en afscheidstranen
6 januari 2025 - Entebbe, Oeganda
Lieve lezers,
Nou, hier zitten we dan. Aan het eind van een avontuur dat zo episch is dat het bijna voelt alsof we in een natuurdocumentaire leefden. Je weet wel, die met Sir David Attenborough op de achtergrond. Onze laatste stop was Lake Mburo, waar de zebras in formatie paradeerden alsof ze meededen aan een modeshow. Wat hebben we geleerd? Dat giraffen niet alleen elegant en gracieus zijn, maar ook vrijwillige hoveniers! Deze lange knapperds zijn speciaal van Murchison Falls naar hier gekomen om de acaciabomen netjes te snoeien. Zet ze op de payroll, zou ik zeggen.
In Entebbe hebben we afscheid genomen van Uganda in stijl, met een diner bij 2Friends aan het water. Lekker eten, uitzicht waar je U tegen zegt – de perfecte afsluiter. Over een paar uur vliegen we op een onmenselijk tijdstip terug naar de kou (serieus, van 30 graden naar een miezerige 5 wie heeft dit bedacht?).
Wat hebben we veel gezien en meegemaakt! We hebben leeuwen gespot, zo vol in hun glorie dat ik bijna het Mufasa-muziekje ging neuriën. Rothschildgiraffes, otters, chimpansees, gorilla’s, gouden aapjes en een hele apenbende maakten hun opwachting. Het was alsof Moeder Natuur ons haar VIP-pas gaf.
Eén ding is zeker: Uganda zit nu diep in ons hart. Alles is hier anders, mooier, levendiger. Zelfs het fruit en de groentes smaken hier alsof de zon er persoonlijk een scheutje extra smaak aan heeft gegeven. Ik bedoel, probeer na deze mango's maar eens terug te gaan naar die treurige supermarktvariant. Dat wordt nog wat.
En mensen, als je Uganda ooit overweegt: DOEN. Het is een makkelijk te bereizen land, veilig en met inwoners die zo vriendelijk zijn dat je je afvraagt of ze stiekem royalty’s verwachten als je terugzwaait. Een 4x4 huren is een aanrader vooral voor degenen die hun innerlijke rallyrijder willen ontketenen. En of je nu gaat kamperen (avontuurlijk!) of kiest voor luxe lodges, het is allemaal goed geregeld.
Ik zou nog uren kunnen doorgaan, maar ja, content is king, dus ik moet iets bewaren voor de foto’s die binnenkort online komen. Stay tuned, want dit avontuur was nog maar het begin van de verhalen!
Liefs,
Jullie koningin van de savanne.

Een goede terugreis en we gaan de verdere verhalen zeker horen!
Goede reis terug en thuis komen in jullie mooie huis en het weerzien met fam. en vrienden is ook leuk.